• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Potetpletter med gulrot (lavprotein)

Potetpletter kan du variere med alle mulige grønnsaker og rotfrukter. Sørg for alltid å ha potet i blandingen siden stivelsen fra potetene binder de sammen.

Vi har valgt å lage de med potet og gulrot og servere den med ris, reddiker og vårløk. Oppskriften gir 10 små pletter.

Oppskriften gir 2,2 g protein og 111 mg phe (4,5 enheter). En plett gir 0,2 g protein  og 11 mg phe (0,5 enhet)

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 70 g potet
  • 70 g gulrot
  • 2 ts Loprofin eggerstatning
  • Litt salt og pepper
  • Olje/fett til å steke i
  • 1 vårløk
  • Noen reddiker (eller andre grønnsaker du liker)
  • 1 porsjon Loprofinris (1 porsjon = 75 g ukokt vekt)

Slik gjør du:

  1. Skrell gulrot og potet og riv de med et rivjern, halvparten grovt og halvparten fint. Da holder plettene seg godt sammen. Klem ut overflødig væske med hånden.
  2. Tilsett salt og pepper og rør inn eggerstatningen
  3. Varm opp en stekepanne og tilsett olje/fett
  4. Form runde flate pletter i hånden og legg de forsiktig ned i pannen. Stek de på middels varme. Snu de etter et par minutteer. Tilfør mer olje/fett hvis det er nødvendig.
  5. Kok risen som anvist på pakken
  6. Kutt opp grønnsaker som skal pynte retten, f.eks vårløk og reddik
  7. Server med srirachamajones på toppen
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.