• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Naanbrød (lavprotein)

Tilberedningen av luftige, lavprotein naanbrød med en sprø skorpe er enklere enn du tror. Du kan spise de som tilbehør til ulike retter som en f.eks. vegetarkarri.

Oppskriften gir 6 naanbrød med et totalt proteininnhold på 3,8 gram protein og 100 mg phe (4 enheter). Ett naanbrød inneholder 0,38 g protein og 16,7 mg phe (mindre enn 1 enhet).

Kokkens tips

  • Topping: Dryss nigellafrø, sesamfrø eller finhakket hvitløk eller koriander over. Du kan eventuelt kna hvitløk og/eller koriander inn i deigen.
  • Oppbevaringsråd: Kan oppbevares i fryser i 1 måned. Det kan være lurt å notere ned stekedatoen og mengden protein den inneholder på fryseposen.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer. Innhold av fenylalanin fra Loprofinmelet er ikke regnet med i innholdet, innholdet fra gjæren er med.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 500 g Loprofin Mix (en hel eske). Spar litt til utbakingen.
  • 8,5 g tørrgjær (posen i Mix-esken inneholder 8,5 gram tørrgjær)
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 50 ml rapsolje
  • 30 ml solsikkeolje
  • 450 ml varmt vann

Slik gjør du:

  1. Bland Loprofin Mix, gjør, salt og pepper i en bakebolle. Spar litt mel til utbakingen.
  2. Bland oljen med det varme vannet i en liten bolle, og hell den over de tørre ingrediensene. Bland sammen for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
  3. Del deigen i 6 deler.
  4. Legg hver deig på et smurt stekebrett (eller med stekepapir) og flat ut deigen for hånd til den har en klassisk oval naanbrødform med en tykkelse på ca 1/2 cm. Gjenta med alle.
  5. Legg stekebrettet i en stor plastpose eller dekk til med plastfolie dryppet med litt olje, og sett til side på et lunt sted for å la naanbrødene heve til dobbel størrelse.
  6. Forvarm ovnen til varm temperatur 250 °C, bruk gjerne grillprogram i stekovnen, mot slutten av hevetiden.
  7. Naanbrødene stekes først i ca. 2-3 minutter på den ene siden. Snu de og stek et par minutter til. Snu tilbake og flytt de til øverst i ovnen slik at de får en gyllen og litt sprø overflate.
  8. Avkjøles på rist før servering.
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.