• Middag
  • PKU
  • MMA/PA
  • MSUD
  • IVA
  • GA1
  • HCU
  • TYR
  • Lavprotein

Indisk gryte (lavprotein)

Oppskriften gir 2 porsjoner gryte.

Oppskriften (uten ris) gir 7,4 gram protein og 370 mg phe.

1 porsjon gir 3,7 gram protein og 185 mg phe.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften trenger du:

  • 130 gram skrelte poteter
  • 60 gram blomkål
  • 100 gram tomater
  • 2 ss olivenolje
  • 2 hvitløksfedd
  • Litt ingefær
  • 60 gram fersk spinat
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts curry
  • 2 ss havre fraiche
  • 1 dl PKU melk
  • Loprofin ris

Slik gjør du:

  1. Skrell potetene og skjær de og blomkålen i mindre biter
  2. Kok blomkål og poteter i saltet vann til de er myke. Ta vare på 1-2 dl av kokevannet.
  3. Kok ris etter ønsket mengde
  4. Riv ingefæren fint og finhakk eller press hvitløken
  5. Fres hvitløk og ingefær i olje i en varm stekepanne slik at det får farge
  6. Hakk tomatene
  7. Ha spinat og tomatene i stekepannen og fres i noen minutter
  8. Tilsett poteter, blomkål og 1 dl av kokevannet til pannen
  9. Tilsett curry og gurkemeie og bland sammen
  10. Tilsett PKU melk og rør rundt
  11. Stek gryten videre noen minutter og spe ut med mer kokevann hvis den blir for tykk
  12. Server med havrefraich og ris