Loprofin ris

Kort beskrivelse:

Til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.

Loprofin ris er ris med lavt proteininnhold, basert på ris-, mais- og potetstivelse. Inneholder ikke gluten, melk, laktose eller egg. Kan inneholde spor av soya og lupin.

Her finner du fremgangsmåten på hvordan du koker Loprofin ris.

 

Nutricias proteinerstatninger er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.

  • Til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.

  • Tilberedning av ris

    • 1 porsjon tilsvarer ca. 75 g ukokt ris.
    • Kok opp ca. 1 liter vann i en stor kjele
    • Tilsett 1 porsjon ris til det kokende vannet
    • Tilsett evt. en teskje salt og en spiseskje matolje
    • Kok i 7-9 minutter. Rør om av og til
    • Hell av kokevannet og skyll med rent nykokt vann
  • Uåpnet pakning lagres tørt og svalt. Best-før dato er oppgitt på pakningen.

  • Risstivelse, maisstivelse, potetstivelse, kalsiumkarbonat, emulgator (E471).

    Kan inneholde spor av soya og lupin.