• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Risotto (lavprotein)

Risotto kan du lage i mange varianter, velg gjerne grønnsaker etter sesong. Vi har denne gangen valgt med søtpotet, sopp og løk. Du kan gjerne fryse risotto, men konsistensen kan blir litt forandret når den tines opp igjen.

Oppskriften gir 4,5 g protein og 225 mg phe (9 enheter)

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • Skogssjampinjonger (eller annen sopp du foretrekker)
  • 1 fedd hvitløk
  • Smør/fett til steking
  • 1,5 ss hvit matlagningsvin
  • 1,5 ss aioli
  • 0,75 ts grønnsaksbuljong
  • Salt og hvit pepper
  • Timian eller oregano (fersk eller tørket)
  • 50 g asparges
  • Som pynt 10 g sprøstekt løk eller syltet løk

Slik gjør du:

  1. Kok risen som anvist på pakken. La renne av.
  2. Skrell og del søtpotene i biter og kok i lettsaltet vann i noen minutter til de blir såvidt myke. Litt tyggemotstand er bra. Hell av vannet og la renne godt av.
  3. Del opp soppen og hvitløken
  4. Varm opp en stekpanne og stek først soppen, la de steke av seg vannet og tilsett en klatt med smør. Tilsett søtpotetene og stek til de får farge. Tilsett til slutt hvitløken. Sett pannen til side.
  5. Smelt litt smør i en dyp panne eller kjele, og tilsett risen. Rør rundt. Bland sammen matvin, aioli og grønnsaksbuljong i en kopp og tilsett blandingen til risen.
  6. Vend forsiktig inn søtpotet + sopp og smak til med hvit pepper, oregano, timian og salt etter ønske.
  7. Fjern den nederst delen av aspargesen. Stek resten såvidt på høy temperatur i en panne slik at den mykner og får farge. Drypp på noen dråper japansk soyasaus for smak på risen.
  8. Pynt med sprøstekt løk og syltet rødløk
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.