• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Stekt ris med spisskål (lavprotein)

En rask og enkel rett. Wokingen og soyasausen gir en fin smak av umami.

Oppskriften gir 1 porsjon som inneholder 2,5 g protein og 125 mg phe (5 enheter)

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

    • 1 porsjon Loprofin ris (75 g ukokt vekt)
    • 1 gulrot (ca. 70 g)
    • 2 dl strimlet spisskål
    • 1 fedd hvitløk
    • Rapsolje til å steke i
    • 2 ts japansk soyasaus
    • Som tilbehør: strimlet vårløk, chiliflakes, sesamolje og fersk koriander

Slik gjør du:

    1. Kok risen som anvist på pakken
    2. Skyll risen med kaldt vann så den ikke kleber seg sammen.
    3. Grovriv gulroten, strimle spisskålen og finhakk hvitløksfeddet
    4. Varm olje i en wokpanne eller lignende. I starten skal du bare steke gulrot og spissskålen på høy varme. Det er viktig at grønnsakene er woket (stekt) og ikke kokt. Snu innholdet i wokpannen hele tiden slik at de ikke brenner seg fast. Tilsett mer olje om nødvendig. Når grønnsakene har fått farge tilsetter du hvitløken og steker den raskt på høy varme.
    5. Vend inn den ferdigkokte risen slik at den også blir varm
    6. Sett smak med 2 ts japansk soyasaus og server!
    7. Passer godt med strimlet vårløk, chiliflakes, sesamolje og fersk koriander på toppen