• Ketogen diett og epilepsi
  • Middag

Karrigryte med sjampinjong og spinat

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som passer for deg.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt ratio for deg. Og husk å alltid veie alle ingrediensene nøye.

Tilberedningstid:

25 minutter (inkludert steketid på 10-15 min)

Antall:

Oppskriften gir en porsjon.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

 

Ratio
4.1  3.1  2.1 
Sjampinjong g 12 12 20
Grønn paprika g  12 12 12
Vårløk g  5 5 5
Tomatpuré g  1 1 1
Tomater g  30 30 30
Spinat g 18 20 20
Poteter g 0 10 30
KetoCal 4:1 nøytral pulver g 16 14 11
Olivenolje g 14 14 14
Karripulver g  1 1 1
Vann g 5 5 5
Næringsinnhold
kcal 247 252 248
Fett g 25,3 23,9 21,9
Karbohydrater g 2 3,7 7
Protein g 3,9 3,9 4,1

 

Slik gjør du:

  • Hell olivenolje i en stekepanne. Tilsett sjampinjong i skiver, strimlet paprika, vårløk i ringer og tomatpuré og fres dette på middels varme i 5 minutter.
  • Tilsett tomater i terninger, karripulver og spinat (samt eventuelt poteter i tynne skiver) og la det surre videre på svak varme i 10–15 minutter.
  • Rør sammen KetoCal pulver og vann til en grøt, og tilsett den i pannen.