• Ketogen diett og epilepsi
  • Lunsj
  • Middag

Pizza med ost og tomat

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som passer for deg.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt ratio for deg. Og husk å alltid veie alle ingrediensene nøye.

Tilberedningstid:

30 minutter (inkludert steketid på 10-20 min)

Antall:

Oppskriften gir en porsjon, en pizza.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ratio
Pizzadeig 4.1  3.1  2.1 
Pisket egg 12 12 12
KetoCal 4:1 nøytral pulver g 23 20 16
Hvetemel g 0 3 8
Olje g 16 15 14
Vann g 5 5 5
Pizzafyll
Hermetiske tomater g 20 20 30
Grønne oliven g  0 0 10
Tomatpuré g 2 2 2
Revet gulost (ca. 28% fett) 5 5 5
Næringsinnhold
kcal 346 326 233
Fett g 34,4 31,4 20,6
Karbohydrater g 1,8 3,4 6
Protein g 6,5 6,4 4,9

 

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 165 °C.

Pizzabunn

  • Bland KetoCal pulver (og eventuelt hvetemel) med olivenolje, pisket egg og vann i en liten bolle.
  • Legg deigen på et lett smurt stekebrett og trykk eller kjevle den ut til en sirkel med diameter på ca. 6 cm, eller større hvis ønskelig.

Fyll

  • Bland hermetiske tomater, tomatpuré, ost (og eventuelt grønne oliven) i en bolle.
  • Bre fyllet utover bunnen og strø med urtekrydder.

Steking

  • Stekes i 10–20 minutter, til pizzaen er gyllen.