• Ketogen diett og epilepsi
  • Lunsj
  • Middag

Matmuffins med ost og bacon

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er riktig for deg. Og husk å alltid veie alle ingrediensene nøyaktig.

Tilberedningstid:

55 minutter (inkludert 35 min steketid)

Antall:

Oppskriften gir en muffins.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ratio
  4.1  3.1  2.1 
KetoCal 4:1 nøytral pulver g 10 10 10
Strimlet bacon g 4 5 5
Mandelmel g 15 15 10
Bakepulver g 1 1 1
Smør g 30 24 18
Norvegia gulost (27% fett) g 2 3 3
Pisket egg g 10 8 8
Crème fraîche (35% fett) g 5 5 10
Pinjekjerner g 0 0 6
Sammalt hvetemel g 3 6 13
         
Næringsinnhold
kcal 447 416 420
Fett 44,2 39,7 39,4
Karbohydrater g 3,2 4,8 9,1
Protein g 7 7,9 8,4 9,1

Næringsinnholdet kan varierer avhengig av hvilke produkter og råvarer du velger.

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 170 °C.
  • Strimle og vei opp bacon. Stek det på middels varme til det er gyllent (5–10 minutter).

Muffinsrøre

  • Bland mandelmel, sammalt hvetemel, KetoCal pulver og bakepulver
  • Smelt smøret (fem sekunder i mikrobølgeovn eller på stekeplaten) og tilsett først dette og deretter pisket egg til røren. Bland godt.
  • Rør inn crème fraîche. Tilsett litt vann hvis røren er for tykk
  • Tilsett ost og bacon (og eventuelt pinjekjerner) og bland godt

Steking

  • Hell røren i en muffinsform av silikon eller teflon og stek stek den i 30–35 minutter
  • La muffinsen avkjøle seg. Hvis muffinsen har est litt ut over kanten på formen, vil den synke ned igjen når blir avkjølt

Muffinsen kan fryses.