• Ketogen diett og epilepsi
  • Lunsj
  • Middag

Muffins med ost og bacon

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som passer for deg.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt ratio for deg. Og husk å alltid veie alle ingrediensene nøye.

Tilberedningstid:

55 minutter (inkludert 35 min steketid)

Antall:

Oppskriften gir en muffins.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ratio
  4.1  3.1  2.1 
KetoCal 4:1 nøytral pulver g 10 10 10
Strimlet bacon g 5 5 5
Mandelmel g 20 15 7
Bakepulver g 1 1 1
Smør g 30 29 23
Norvegia gulost (27% fett) g 2 3 3
Pisket egg g 8 8 8
Creme fraiche (35% fett) 5 5 10
Pinjekjerner g 0 0 6
Sammalt hvetemel g 0 5 13
         
Næringsindhold
kcal 463 446 439
Fett 46,1 43,2 40,4
Karbohydrater g 2,2 4,6 8,9
Protein g 7 8,3 8,1 8,4

 

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 170 °C.
  • Stek baconet på middels varme til det er gyllent (5–10 minutter).

Muffinsrøre

  • Bland mandelmel (og eventuelt sammalt hvetemel) med KetoCal pulver og bakepulver.
  • Smelt smøret (fem sekunder i mikrobølgeovn) og tilsett først dette og deretter pisket egg til røren. Bland godt.
  • Rør inn crème fraiche. Tilsett litt vann hvis røren er for tykk.
  • Tilsett ost og bacon (og eventuelt pinjekjerner) og bland godt.

Steking

  • Hell røren i muffinsformer av silikon eller teflon og stek i 30–35 minutter.
  • La muffinsene avkjøle seg. Hvis muffinsene har est litt ut over kanten på formene, vil de synke ned igjen når de får avkjølt seg.