• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Ovnsbakte grønnsaker – gir en fin grønnsaksbase for flere retter

Stek paprika og squash i stekovnen. Spise de enten som de er eller lag de til en grønnsaksbase.

Her har vi laget en stor porsjon på 1,2 kg grønnsaker som du kan bruke i mange retter når du først har laget den. Se oppskriftene på pannebrød, karrigryte, pasta bolognese og kremet grønnsakssuppe for tips og ideer.

Innholdet er:

  • Protein: 13,2 g
  • Fenylalanin: 450 mg (18 enheter)

Per 100 g:

  • Protein: 1,06 g
  • Fenylalanin: 36 mg (1,4 enheter)
Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 600 g paprika, gjerne rød og/eller gul
  • 600 g squash
  • 3 ss rapsolje
  • Litt salt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 250 °C.
  2. Skjær grønnsakene i biter, ha dem i en bolle, tilsett olje og rør rundt så alle bitene får olje på seg.
  3. Fordel grønnsakene utover på et stekebrett med bakepapir og dryss over litt salt.
  4. Stek grønnsakene midt i ovnen i ca. 25 minutter, til de er blitt myke og har fått fin farge – men ikke brent.
  5. Grønnsakene kan du enten spise som de er eller moses med en stavmikser for å lage en grønnsaksbase. Den kan du bruke i bl.a. pannebrød, karrigryte. pasta bolognese eller kremet grønnsakssuppe.