• Middag
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Pasta bolognese med jackfrukt (lavprotein)

Her har vi brukt hermetisk jackfrukt i en pastarett. Du kan gjerne bruke fersk sopp istedet, men da blir det et høyere phe-innhold.

Det passer godt med Loprofin tagliatelle til denne.

Oppskriften gir 4,3 g protein og 147 mg phe (6 enheter).

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

    • En bit gul løk, eller 2 ss finhakket (ca. 17 g)
    • 1 hvitløksfedd
    • 50 g tomat (ca 1/2 stor eller 7 små)
    • Olivenolje eller rapsolje til steking
    • 100 g hermetisk jackfrukt, evt. 50 g fersk sopp
    • en skvett japansk sojasaus
    • 0,5 dl vann
    • 100 g (1 dl) av en grønnsaksbasen
    • Basilikum eller oregano, tørket eller fersk
    • En klype løkpulver
    • Salt og pepper
    • Olje til steking
    • 1 porsjon Loprofin tagliatelle (75 g ukokt vekt), eller så my du selv ønsker!

Slik gjør du: 

  1. Del jackfrukten eller soppen i småbiter. Del opp løk og hvitløk.
  2. Varm opp olje i en en kjele, og start med å steke jackfrukten eller soppen i noen minutter. Tilsett løk og hvitløk og og stek videre på lav varme mens du deler opp tomat. Tilsett så tomatene og mer mer olje hvis det trengs. Rør rundt.
  3. Hell over 0,5 dl vann og 1 dl av grønnsaksbasen og rør rundt. Smak til med basilikum eller oregano, løkpulver, salt og pepper. (Det er ikke sikkert at du trenger mer salt siden både grønnsaksbasen og sojasausen bidrar.) Tilsett mer vann hvis du vil.
  4. Kok pastaen etter anvisning på pakken og bland inn i bolognesen. Server med fersk basilikum på toppen.