• Middag
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Rød karrigryte med ris (lavprotein)

Varm og god karrigryte med ingefær, østerssaus og koksmelk. Det passer godt med Loprofin ris til denne.

Østerssaus bidrar med umami og vannkastanjene med krisp! Kokosmelken kan byttes ut med havrefløte hvis du ønsker lavere phe-innhold.

Oppskriften gir 3,02 g protein og 101 mg phe (4 enheter)

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du for 1 porsjon:

  • 1 hvitløksfedd
  • 1 liten bit fersk ingefær (tilsvarer 1 ss finhakket)
  • rapsolje til å steke i
  • 1–2 krm rød currypasta
  • 1–2 ts østerssaus
  • 0,75 dl kokosmelk
  • Ev. litt vann for å spe ut med
  • 50 g ovnsbakte grønnsaker, f.eks. paprika og squash.
  • Salt
  • 75 g Loprofin ris, ukokt vekt (eller så mye du ønsker)
  • Salt
  • Vann

Godt å ha til:

  • Fersk koriander eller strimlet salatløk/vårløk
  • 2 ss vannkastanjer i terninger

Slik gjør du:

  1. Kok risen som anvist på pakken. Drypp noen dråper olje i vannet, så kleber den ikke.
  2. Hakk hvitløk og ingefær i små biter. Varm opp olje i en kjele eller panne og stek hvitløk og ingefær til de blir myke, sammen med currypasta.
  3. Når det dufter godt er det på tide å helle over kokosmelken og østerssausen og la det koke opp.
  4. Bland inn grønnsakene og spe med litt vann hvis du vil. Smak til med mer østerssaus og salt etter ønske. Server med fersk koriander og vannkastanjer på toppen.

Tips! Hvis du vil at vannkastanjene skal smake mer kan du legge dem i japansk sojasaus med litt cayennepepper før servering. Eller marinere dem i noe annet godt.