Nutridrink ernæringsdrikker

Nutridrink ernæringsdrikker

Nutridrink er næringsdrikker som kan være til hjelp når du ikke klarer å dekke ditt ernæringsbehov gjennom vanlig mat, enten fordi du spiser for lite eller du har økte behov på grunn av alvorlig sykdom eller svekkelse.

Nutridrink næringsdrikker inneholder alle de næringsstoffene kroppen trenger, i en balansert sammensetning. De gir energi, protein, karbohydrat, fett, vitaminer og mineraler i et lite volum. Nutridrink og alle Nutricias produkter er registrert som næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes i samråd med helsepersonell.

Hvordan få best utbytte av Nutridrink

Nutridrink kan kombineres med vanlig mat. Forsøk å spise små porsjoner og velg mat som er rik på kalorier og proteiner, som ikke krever for mye tilberedning. Nutridrink kan enten tas mellom måltider, eller som en del av et hovedmåltid. Når du planlegger mellommåltider så husk på alle døgnets timer inkludert tidlig morgen og sen kveld.

Vanligvis anbefales* 1-3 flasker Nutridrink om dagen, som tilskudd til vanlig mat.

De fleste foretrekker å drikke Nutridrink kald. Åpnet flaske skal oppbevares i kjøleskapet og drikkes innen 24 timer.

*følg alltid anbefaling om inntak i samråd med helsepersonell

Det er viktig å drikke hele næringsdrikken som er anbefalt av helsepersonell, slik at du får fullt utbytte av ernæringsbehandlingen. Hvis du opplever utfordringer, ta kontakt med helsepersonell for hjelp og inspirasjon. Du kan også finne inspirasjon til serveringstips og oppskrifter HER.

Nutridrink - Finn din favoritt

Nutricia tilbyr et bredt utvalg av velsmakende næringsdrikker for å imøtekomme de fleste pasienters behov og preferanser.

Næringsdrikker tilbys i to forskjellige størrelser. En variant inneholder 200 ml og det andre alternativet har kun 125 ml. Det fine er at begge variantene inneholder tilsvarende energi – og proteinmengde.

De kompakte næringsdrikkene er spesielt egnet for de som opplever tidlig metthetsfølelse og som har utfordringer med større volum.

Melkebaserte løsninger, saft og juslignende drikker, fettfrie versjoner, produkter med fiber, produkter utviklet for å imøtekomme ulike smaksprofiler og ulike konsistenser som fruktpuré og kremer/desserter, er alle tilgjengelige for at du skal finne et produkt du liker i Nutricias utvalg.

Næringsdrikker kan enten klassifiseres som ernæringsmessig komplette, eller tilskudd.  De komplette kan brukes som eneste næringskilde over en gitt periode for pasienter som ikke kan spise i det hele tatt. Tilskuddsdrikker bør brukes i tillegg til vanlig mat.

Snakk med helsepersonell for å få hjelp til å finne et produkt som passer for deg.

 

Nutricia Nutridrink onkologi

NUTRIDRINK COMPACT PROTEIN, 125ML (PR 100ML)

product bottle
 • yoghurt nutrition icon

  ENERGI

  1010/240 kJ/kcal

 • grains nutrition icon

  FIBER

  0g

 • fat nutrition icon

  FETT

  9,4g

 • fruit nutrition icon

  KARBOHYDRATER

  24,4g

 • cheese nutrition icon

  KALSIUM

  350mg

 • meat nutrition icon

  JERN

  2,1mg

 • egg nutrition icon

  PROTEIN

  14,4g

RÅD FOR Å ØKE DITT NÆRINGSINNTAK

 • Hvis du ikke klarer å drikke en hel flaske Nutridrink på en gang, kan du forsøke å dele innholdet i mindre porsjoner utover dagen, eller forsøke en kompakt variant.
 • Nutridrink kan fryses til iskrem, eller isbiter for variasjon.
 • Det er anbefalt å innta næringsdrikker kaldt, men de kan også varmes opp. Koking av Nutridrink kan føre til tap av vitaminer og mineraler. Anbefalt maks. temperatur er derfor 70oC grader.
 • Nutridrink er tilgjengelig i et bredt utvalg av smaker og konsistenser. Snakk med din lege eller apotek om muligheten for å inkludere medisinsk ernæring i dine måltider, mellommåltider og desserter.
 • Hvis du ikke har en spesiell smak du liker, kan ditt nærmeste apotek hjelpe deg med å finne en favoritt. Det finnes flere ulike Nutridrink varianter, så ikke gi opp selv om den første du smakte ikke falt helt i smak.

LES MER

Kosthold og Ernæring ved kreft

Kreft som sykdom og behandling av kreft kan sette kroppen under press

Les mer

Kosthold og ernæring ved sykdom

Ved sykdom kan behovet for ernæring være større enn apetitten

Les mer

Smaksforandringer hos pasienter med kreft

Pasienter under behandling for kreft kan oppleve smaksforandringer som følge av for eksempel cellegift eller strålebehandling. Nutricia har derfor utviklet nye smaker for å imøtekomme disse utfordringene

Les mer

Her kan du bestille våre produkter

Finn våre produkter i apotekenes nettbutikker og få produktene levert helt hjem

Les mer
Print Side