• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • HCU

Tagliatelle med solgul saus

Solgul pastasaus som får sin farge fra gurkemeie.

Smaken i sausen kommer fra artisjokk, traktkantarell og litt smøreost.

Oppskriften gir 3,4 g protein og 170 mg phe (6,8 enheter)

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 2 mellomstore artisjokker (ca. 30 gram skrelt vekt)
  • 40 g traktkantarell
  • 1 sjalottløk (eller gul løk)
  • Raps- eller olivenolje til steking
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 dl havrefløte
  • 3/4 ts grønnsakskraft/fond
  • 1 ss vegansk smøreost
  • 1 porsjon Loprofin tagliatelle (75 g ukokt vekt)

Til serveringen passer det med hakket gressløk, salat og tomater

Slik gjør du:

  1. Skrell og del artisjokkene i små terninger. Kok opp lettsaltet vann og la de koke noen minutter slik at de mykner litt
  2. Hakk sjalottløken og del opp soppen
  3. Varm en liten stekepanne og tilsett olje. Stek sjalottløken og sopp slik at hele kjøkkenet lukter godt. Når løken har blitt myk kan du drysse over gurkemeie. Bland sammen.
  4. Tilsett artisjokker, havrefløte, grønnsakskraft og smøreost. Bland sammen
  5. Kok Loprofin tagliatelle som anvist på pakken
  6. Server med gressløk og salat som tilbehør. Nykvernet pepper på toppen er også godt!