• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Focaccia med ost og løk (lavprotein)

Focaccia kan tilberedes på forskjellige måter. Dette proteinfattige focaccia-brødet er med ost og løk,

Oppskriften gir 1 brød (10 skiver) og inneholder 4,9 gram protein og 133 mg phe (5,3 enheter). Ved 10 skiver gir det 0,5 g protein og 0,13 mg phe (1/2 enhet).

Kokkens tips

  • Kan spises som lunsj eller forrett.
  • Oppbevaringsråd: Den kan frses og holder seg i opptil 1 mnd i fryseren. Det anbefales å fryse brødet umiddelbart etter steking slik at det beholder sin smidighet. Tips: noter på fryseposen stekedatoen og mengden protein den inneholder

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer. Innhold av fenylalanin fra Loprofinmelet er ikke regnet med i innholdet, innholdet fra gjæren er med.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 500 g Loprofin Mix (en hel eske)
  • 380 ml vann
  • 100 g løk
  • 100 g lavproteinost
  • 40 ml olivenolje
  • 8,5 g tørrgjær (posen i Mix-esken inneholder 8,5 g tørrgjær)
  • 8 g salt

Slik gjør du:

  1. Løs opp saltet i lunkent vann.
  2. Bland Loprofin Mix med gjær og olivenolje i en bolle.
  3. Tilsett vannet gradvis og elt i en kjøkkenmaskin eller for hånd til en jevn og fin deig
  4. Dekk til bollen og la deigen heve i 1 time. Deigen skal da ha doblet seg i størrelse.
  5. Forvarm ovnen til 240 °C mot slutten av hevetiden
  6. Riv osten og del løken i biter mens deigen hever
  7. Legg deigen på et stekebrett kledd med bakepapir eller i en smurt form. Form til en firkant.
  8. Legg løkringene og lavproteinosten på toppen av brødet eller press de lett ned i deigen.
  9. Ringle over litt olivenolje og dryss over litt flaksalt
  10. Stek brødet på 240 °C i 15 minutter.
  11. Senk deretter temperaturen til 220 °C og stek videre i 15 minutter.
  12. Avkjøl på rist.
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.