• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Smuldrepai med rabarbra (lavprotein)

Smuldrepai med lite protein. Du kan lage paien med andre bær også, f.eks jordbær. Smuldredeigen er den samme.

Oppskriften gir 4,9 g protein og 155 mg phe (6,2 enheter)

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du

  • 500 g rabarbra
  • 60 g sukker
  • 125 g Loprofin mel
  • 8 g vaniljesukker
  • 75 g margarin
  • Kanel
  • 5 g margarin til å smøre formen

Slik gjør du

  1. Sett stekovnen på 170°C
  2. Skyll rabarbrastilkene og del de i 1-2 cm store biter
  3. Legg bitene og 60 g sukker i en kjele og kok opp under omrøring. Kokes i 5 minutter. Legges i en smurt form (26 cm diameter)
  4. Bland Loprofin mel, vaniljesukker, margarin og kanel i en bolle og bland sammen til en smuldrete deig
  5. Fordel den smuldrete deigen over rabarbrabitene i formen
  6. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  7. Pynt med masse friske bær, som f.eks. jorbær som vist på bildet