• Dessert
  • PKU
  • MMA/PA
  • MSUD
  • IVA
  • GA1
  • HCU
  • TYR
  • Lavprotein

Vårroser (lavprotein)

Dette er en dessert med butterdeig og epler, formet som roser.

1 porsjon gir 4 roser. 1/4 av oppskriften (en rose), gir 2,7 gram protein og 130 mg phe.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften trenger du:

  • 400 gram glutenfri butterdeig
  • 100 g kokosmelk
  • 1 ss havrefløte
  • 1 ss maisstivelse
  • 2 ss kondensert melk
  • 2 stk røde epler
  • 2 ss sukker
  • 1 ss melkefritt smør
  • ½ sitron
  • 1 lime
  • tranebærpulver
  • 20 gram hvit sjokolade (ichock)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader.

  1. Kjevle ut butterdeigen og trykk ut 4 sirkler. Plasser de i et stort glass.
  2. Visp sammen det tykke fra kokosmelken sammen med havremelk, kondensert melk og maisstivelse
  3. Fordel oppå butterdeigen
  4. Del eplene i to og ta ut kjernen
  5. Del eplene i tynne skiver og legg i en skål
  6. Tilsett sitronsaft, sukker og smør
  7. Plasser skålen i mikrobølgeovenen i 1,5 minutt eller varm opp forsiktig i en kjele til epleskivene er blitt myke
  8. Plasser epleskivene i en sirkelen på butterdeigen
  9. Bakes i ovnen 15 minutter til butterdeigen har fått litt farge
  10. Ta ut og avkjøl
  11. Før servering kan du drysse tranebærpulver og revet hvit sjokolade over (valgfritt)