• Middag
  • Sjeldne medfødte metabolske sykdommer
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Pastasaus med urter (pasta rosso) (lavprotein)

Pastasaus med lite protein som passer godt til alle Loprofin pastatyper. Har du saus igjen passer den godt i en lasagne. Oppskriften gir 4 porsjoner. Denne oppskriften ble laget på en Cook along høsten 2024, og Loprofin Tagliatelle ble benyttet. Se opptaket lenger ned.

Hele oppskriften gir 7 g protein og 280 mg fenylalanin. En fjerdedel av sausen, 1 porsjon, pluss en porsjon lavproteinpasta gir 2,3 g protein og 92 mg fenylalanin.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.

 

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften trenger du:

  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • Olivenolje å steke i
  • 1 gulrot (ca. 70 g)
  • 2 paprika, gjerne en rød og en gul (ca. 200 g totalt)
  • 400 g hakkede tomater (1 boks)
  • Enten a) 1 dl Loprofin Drink LQ eller b) 1 dl havrefløte eller c) 1 dl crème fraiche. Innhold av phe vil variere basert hva du velger her.
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • Loprofin pasta for ønsket antall porsjoner. 1 porsjon er 75 g ukokt vekt
  • Fersk eller tørket oregano
  • Salt og pepper

Godt å ha til:

En sitronbåt eller litt olivenolje med sitronsmak til å dryppe over
Oregano

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og stek på lav varme slik at løken blir blank og gjennomsiktig uten å få for mye farge. La det gjerne steke i 10-15 minutter så får smaken i løken til å utvikle seg.
  2. Riv gulroten og skjær paprikaen i biter og tilsett stekepannen. La det steke sammen i noen minutter. Tilsett mer olje hvis det blir tørt i pannen. Spesielt hvis du lager retten med Loprofin drink LQ kan du godt bruke mer olje siden resten av ingrediensene har lavt innhold av fett.
  3. Hell over hakket tomat og Loprofin Drink LQ/havrefløte/crème fraiche. Tilsett buljongterningen og la det koke opp. La det putre under lokk på gløtt i ca. 5 minutter, eller gjerne lenger.
  4. Mens sausen koker kan du koke opp vann til pastaen og koke mengden pasta du vil ha i henhold til anvisningen på pakken.
  5. Når sausen er kokt ferdig kan du bruke en stavmikser for å gjøre den glatt og kremet. Dryss over fersk eller tørket oregano og smak til med salt og pepper.
  6. Server sausen til den nykokte pastaen, gjerne med en sitronbåt eller olivenolje med sitronsmak for å dryppe noen dråper over. Vel bekomme!

Se opptaket fra Cook along her

Se hvordan du lager retten

Velkommen til Nutricia’s YouTube kanal for deg som står på lavproteindiett. Her kan du finne velsmakende og inspirerende oppskrifter. Klikk på abonner for å holde deg oppdatert når nytt innhold legges ut.

Gå til kanal