• Middag
  • Sjeldne medfødte metabolske sykdommer
  • PKU

Pastasaus med urter (lavprotein)

Pastasaus med lite protein som passer godt til alle pastatyper. Har du saus igjen passer den godt i en lasagne. Oppskriften gir 4 porsjoner.

Hele oppskriften gir 7 g protein og 280 mg fenylalanin. En fjerdedel av sausen, 1 porsjon, pluss en porsjon lavproteinpasta gir 2,3 g protein og 92 mg fenylalanin.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.

 

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften trenger du:

1 gul løk
2 fedd hvitløk
Olivenolje å steke i
1 gulrot (ca. 70 g)
2 paprika, gjerne en rød og en gul (ca. 200 g totalt)
400 g hakkede tomater
1 dl havrefløte
1 grønnsaksbuljongterning
Loprofin pasta for ønsket antall porsjoner
Fersk eller tørket oregano
Salt og pepper

Godt å ha til:

En sitronbåt eller litt olivenolje med sitronsmak til å dryppe over
Oregano

Slik gjør du:

  1. Start med å dele opp løk og hvitløk. Varm olje i en stekepanne og stek løk og hvitløk over lav varme slik at løken blir blank uten å få for mye farge. Da får smakene i løken en mulighet til å utvikle seg.
  2. Riv en gulrot og del paprikaene i biter. La disse steke med i pannen i ett minutt og hell deretter over hakkede tomater og havrefløte. Legg i en buljongterning og kok opp. La sausen småkoke under lokk på gløtt i ca. fem minutter.
  3. Mens sausen koker kan du koke opp vann til pastaen og koke mengden pasta du vil ha i henhold til anvisningen på pakken.
  4. Når sausen er kokt ferdig kan du bruke en stavmikser for å gjøre den glatt og kremet. Dryss over fersk eller tørket oregano og smak til med salt og pepper.
  5. Server sausen til den nykokte pastaen, gjerne med en sitronbåt eller olivenolje med sitronsmak for å dryppe noen dråper over. Vel bekomme!

Se hvordan du lager pastasaus med urter

Velkommen til Nutricia’s YouTube kanal for deg som står på lavproteindiett. Her kan du finne velsmakende og inspirerende oppskrifter. Klikk på abonner for å holde deg oppdatert når nytt innhold legges ut.

Gå til kanal