• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Janssons fristelse (lavprotein)

Klassisk svensk rett, her i lavproteinvariant. Brukes enten som hovedrett eller som tilbehør. Serves ofte på svenske julebord.

Dette er en stor oppskrift som gir 6,8 g protein og 205,8 mg phe (8,2 enheter)

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 300 g potet
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl matfløte av havre (Schlagfix havrefløte)
  • 0,75 dl Loprofin drink LQ
  • 1/3 grønnsaksbuljongterning
  • 1 tsk kapers
  • Salt og pepper
  • Litt smør
  • 1-2 st Loprofin Crackers-kjeks (naturell eller med urter)

Slik gjør du:

  1. Sett stekovnen på 250°C
  2. Skrell og del poteten i staver og løken i strikler. Legges i en smurt ildfast form.
  3. Kok opp matfløten og Loprofin drink LQ, legg i buljongterningen slik at den løser seg opp.
  4. Hakk kapers og bland inn
  5. Hell blandingen over potetblandingen i den ildfaste formen, krydre med salt og pepper og fordel utover litt smør.
  6. Knus 1-2 kjeks i en morter og strø over
  7. Stekes midt i ovnen i ca. 40 minutter, eller til potetene er blitt myke og formen har fått fin farge.
  8. Avkjøles litt før den serveres.