Kosthold og ernæring ved sykdom

Sykdom kan gjøre oss svakere

Under et sykdomsforløp kan ernæringsbehovet ofte være større enn appetitten.

Det kan være vanskelig å få i seg tilstrekkelig mengde mat. Dette kan igjen føre til vekttap og svekkelse i en situasjon hvor det egentlig er behov for ekstra styrke for å bekjempe sykdommen.

God ernæringsstatus  er viktig for å bevare styrken. En sterk kropp kan bidra til å opprettholde mobilitet og selvstendighet lenger, og samtidig forbedre resultatet av medisinsk behandling.

Tilfredstillende ernæring ved sykdom

Kosthold ved sykdom - unngå vekttap

Sykdom og medisinsk behandling kan være en påkjenning for kroppen, noe som medfører at ernæringsbehovet er høyere enn normalt.

Dette betyr at du kan oppleve vekttap selv om du spiser det samme som tidligere.

Når du opplever vekttap i forbindelse med sykdom, mister du ikke bare fett, men også proteiner fra musklene. I tillegg til tap av muskelmasse, som kan føre til redusert mobilitet, kan underernæring også påvirke immunforsvaret, øke risiko for komplikasjoner og infeksjoner, og føre til ytterligere utmattelse og apati.

Mange pasienter opplever svekket appetitt og kvalme, noe som kan gjøre det vanskelig å spise nok, spesielt på et tidspunkt hvor behovet for næring er større enn normalt. For noen pasienter kan næringsdrikker være et godt alternativ får å klare å dekke sine ernæringsbehov.

Nutridrink Ernæringsdrikker

Næringsdrikker er energi- og proteinrike tilskudd som er utviklet for å dekke spesielle ernæringsbehov til mennesker med svekket styrke eller alvorlig sykdom, som for eksempel kreft.

Næringsdrikker, som for eksempel Nutridrink er skreddersydd for å hjelpe deg i slike situasjoner. Næringsdrikker tilfører både energi, protein, vitaminer og mineraler, og kan brukes både som tilskudd eller som eneste næringskilde.

Næringsdrikker er registrert som næringsmidler til spesielle medisinske formål, og skal brukes i samråd med helsepersonell.

Snakk med din lege, klinisk ernæringsfysiolog, apotek eller annet helsepersonell for mer informasjon om næringsdrikker.

Utvalg næringsdrikker Nutricia

LES MER

Hvordan kan Nutridrink hjelpe?

Nutridrink ernæringsdrikker kan være til hjelp når ditt næringsinntak er synkende eller ikke dekker ernæringsbehovet ditt i en periode med nedsatt styrke eller alvorlig sykdom

Les mer

Kosthold og Ernæring ved kreft

Kreft som sykdom og behandling av kreft kan sette kroppen under press

Les mer
Print Side