• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Tomatsaus til pizza (lavprotein)

En god tomatsaus er grunnlaget for tilberedningen av mange pizzaer med lite protein.

Denne pizzasausen er enkel å lage og inneholder bare 1,3 g protein og 43 mg phe (i underkant av 2 enheter).

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 2 små tomater (125 g)
  • 1 halv liten løk (20 g)
  • 15 g usaltet smør
  • 1 klype tørket oregano (1 g)
  • Fint salt og nykvernet pepper
  • Noen basilikumblader

Slik gjør du:

  1. Skrell tomatene og finhakk løken.
  2. Skjær tomatene i to og fjern frøene. Skjær tomatene i små terninger eller skiver.
  3. Fres den finhakkede løken i litt smeltende smør i en stekepanne uten å la løken brune.
  4. Etter 2 minutter kan du tilsette tomatene og oregano.
  5. Fres grønnsakene, rør av og til med en tresleiv til alt vannet har fordampet
  6. La det avkjøles, tilsett finhakket basilikum og smak til med salt og pepper om ønskelig
  7. Hvis du ønsker en glatt konsistens kan du bruke en stavmikser.