Spaghetti alla Puttanesca (lavprotein)

Pastaoppskrift med oliven og kapers.

Oppskriften gir 2 porsjoner og inneholder 3,98 mg protein og 119 mg phe (4,7 enheter). En porsjon gr 2 g protein og 60 mg phe (2,35 enheter).

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 240 g finhakkede tomater på boks
  • Salt og pepper
  • ½ ts knuste chiliflak
  • 1 ss hakket persille
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss olivenolje til å steke i
  • 200 g Loprofin spaghetti, du kan gjerne bruke andre lavproteinpastavarianter 
  • 1 ss kapers, hakket
  • 4 svarte oliven, uten steinen, og delt i skiver
  • Fersk persille eller bladpersille på toppen

Slik gjør du:

  1. Varm opp oljen i en stekepanne. Fres hvitløken inntil den begynner å få farge.
  2. Tilsett tomater, salt, pepper og chiliflak til pannen med hvitløk. La det koke på mellomvarme i 3–4 minutter til tomatsausen har blitt noe redusert.
  3. Senk varmen, tilsett persille og oregano og la sausen småputre i 20 minutter.
  4. Kok Loprofin spagetti som anvist på pakken.
  5. Bland den koke spagettien med sausen. Tilsett kapers og oliven. Hvis sausen virker tørr kan du tilsette litt pastavann.