• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Focaccia med oliven og tomat (lavprotein)

Oppskriften gir 1 focaccia (10 porsjoner)

Denne oppskriften med lavproteinfoccacia med oliven og tomater er enkel å tilberede, velsmakende og ideell når du vil spise noe annet enn det tradisjonelle lavproteinbrødet.

Oppskriften gir 11,3 gram protein og 326 mg phe (13 enheter). Ved 10 porsjoner gir en porsjon 1,13 gram protein og 32,6 mg phe (i overkant av 1 enhet).

Kokkens tips

  • Varierer innholdet: Velg mellom oliven, soltørkede tomater, løk, ost, rosmarin og hvitløk. Dryss over med litt flaksalt.
  • Oppbevaringsråd: Den kan fryses og holder seg i opptil 1 måned. Det anbefales å fryse brødet umiddelbart etter steking slik at det beholder sin smidighet. Tips: noter på fryseposen stekedatoen og mengden protein den inneholder.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer. Innhold av fenylalanin fra Loprofinmelet er ikke regnet med i innholdet, innholdet fra gjæren er med.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 500 g Loprofin Mix (en hel eske)
  • 380 ml vann
  • 100 g svarte oliven
  • 100 g soltørkede tomater
  • 40 ml olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kvist rosmarin
  • 8,5 g tørrgjær (posen i Mix-esken inneholder 8,5 g tørrgjær)
  • 8 g salt

Slik gjør du:

  1. Løs opp saltet i lunkent vann.
  2. Bland Loprofin Mix med gjær og olivenolje i en bolle.
  3. Tilsett vannet gradvis og elt i en kjøkkenmaskin eller for hånd til en jevn og fin deig
  4. Dekk til bollen og la deigen heve i 1 time. Deigen skal da ha doblet seg i størrelse.
  5. Forvarm ovnen til 240 °C på slutten av hevetiden
  6. Del opp oliven i skiver og de soltørkede tomatene i passe store biter mens deigen hever.
  7. Legg deigen på et stekebrett kledd med bakepapir eller i en smurt form
  8. Tilsett oliven og soltørkede tomater ved å trykke de forsiktig ned i deigen. Pass på at de er godt trykket inn.
  9. Ringle over olivenolje og dryss over litt flaksalt.
  10. Stek brødet på 240 °C i 15 minutter.
  11. Senk deretter temperaturen til 220 °C og stek videre i 15 minutter. Pass på mot slutten av steketiden så ikke tomatene og oliven på toppen blir for godt stekt.
  12. Avkjøl på rist.
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.