• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Høstsuppe (lavprotein)

Varm og god kremet suppe som passer på kalde kvelder.

Bruk rester av grønnsaker du har i kjøleskapet. Oppskriften gir ca. 1 liter suppe.

Hele suppeoppskriften gir 5 g protein og 250 mg phe (10 enheter).

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili (eller mer hvis du ønsker en sterkere suppe)
  • 100 g gulrot, sellerirot (eller annen rotfrukt). Du trenger ca. 2 dl grovrevet.
  • Olje til å steke i
  • 400 g hakkede tomater (1 boks)
  • 4 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • Salt og pepper
  • Oregano

Crunch på toppen:

  • 1 Loprofin cracker
  • 1 ts fersk oregano
  • 2 ts olivenolje
  • En klype salt
  • Et par drag med pepperkvernen

Slik gjør du:

  1. Hakk løk, hvitløk og chili
  2. Varm opp en kjele på lav varme og tilsett løk, hvitløk og chili
  3. La alt steke på svak varme, da får smakene i løken tid til å utvikle seg. Rør av og til og tilsett mer olje hvis det er nødvendig. Alt skal bli blankt, ikke brunt.
  4. Skrell og grovriv gulrot og selleri mens løkblandingen steker. Tilsett grønnsakene til pannen og stek noen minutter.
  5. Hell over tomatene og tilsett vann og buljongterningen
  6. La de koke opp og kok videre i 10 minutter
  7. Bland sammen crunchen på toppen og legg på toppen når du serverer
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.