• Dessert
  • Ketogen diett og epilepsi

Crème Brûlée

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt for deg. Og husk å alltid veie alle ingrediensene nøyaktig.

Tilberedningstid:

50 minutter (inkludert 30 minutters steking i vannbad). I tillegg avkjøling minst 2 timer i kjøleskap.

Antall:

Oppskriften gir en porsjon.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

 

Ratio
4.1  3.1  2.1 
KetoCal 4:1 vanilje pulver g 14 15 15
Crème fraîche (35% fett) g 69 56 47
Eggeplomme g 36 35 38
Sukker g 0 1 6
Bringebær g 0 18 50
Vann g 30 30 25
Vaniljeekstrakt (sukkerfri) 2 dråper
Konsentrert flytende søtningsmiddel noen dråper
Næringsinnhold
kcal 465 415 423
Fett g 46,2 40 37,9
Karbohydrater g 2,7 3,7 9,5
Proteiner g 9,4 9,2 9,8

Næringsinnholdet kan variere avhengig av hvilke produkter og råvarer du velger.

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 150 °C.
  • Pisk eggeplommene godt.
  • Rør ut KetoCal pulver i vannet og tilsett deretter crème fraîche, vaniljeekstrakt, noen dråper søtningsmiddel (og eventuelt sukker) og rør det sammen.
  • Tilsett deretter de piskede eggeplommene og pisk godt til du har en jevn blanding.
  • Hell røren (og eventuelt bringebær) i ildfaste porsjonsskåler av silikon eller teflon og stek dem i vannbad i 30 minutter. Bringebærene kan eventuelt spares til pynt.
  • La den avkjøles først i romtemperatur og deretter i kjøleskap i minst 2 timer.
  • Før servering, og avhengig av ratio, drysses sukker på toppen og dessertene settes inn under stekeovnens grillelement i noen minutter inntil sukkeret er blitt karamellisert. Eventuelt kan du ha sukkeret direkte i røren.