• Dessert
  • Ketogen diett og epilepsi
  • Snack

Blåbærmuffins

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt for deg. Husk å alltid veie alle ingrediensene nøyaktig.

Tilberedningstid:

55 minutter (inkludert steketid på 20-25 min)

Antall:

Oppskriften gir en porsjon, en muffins.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ratio
4.1  3.1  2.1   
Blåbær g 8 15 15
Hvetemel g 0 3 12
Mandelmel g 15 12 7
KetoCal 4;1 vanilje eller nøytral pulver g 20 20 18
Helmelk g  0 10 20
Smør g  30 29 29
Pisket egg g 20 20 20
Bakepulver g  1 1 1
Konsentrert flytende søtningsmiddel  noen dråper
Næringsinnhold
kcal 491 486 480
Fett g 48,9 46,9 43,4
Karbohydrater g 2,4 5,4 12,1
Protein g 8,9 9 9

 

Næringsinnholdet kan variere avhengig av hvilke produkter og råvarer du velger.

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 170 °C.
  • Bland KetoCal pulver, hvetemel, bakepulver og mandelmel i en bolle.
  • Tilsett smøret, pisket egg, blåbær, melk og noen dråper søtningsmiddel og bland godt.
  • Hell røren over i en muffinsform av silikon eller teflon.
  • Stekes i 20–25 minutter, til den har fått en fin, gyllen farge.

Muffinsen kan fryses.