• Ketogen diett for epilepsi

Sveler med kokos og KetoCal 2,5:1 (ketogen diett)

Tykke og myke sveler med kokos og KetoCal 2,5:1. Disse kan fryses.

Oppskriften er tilpasset 3:1 ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein).

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt for deg. Og husk å alltid veie alle ingrediensene nøyaktig.

Kan du bruke kokosmel isteden? Nei, det er stor forskjell på fettinnholdet i kokosmel og revet kokos. Ønsker du å redusere mengden karbohydrat kan du bytte ut kokos med blandede hampfrø.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Slik gjør du:

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene
  2. Tilsette egget og flytende KetoCal. Blandes til en jevn røre, bruk gjerne stavmikser for å få en jevn og glatt røre.
  3. Varm opp en stekepanne, tilsett rapsolje og stek svelene på begge sider.

Dette trenger du:

  • 50 g revet kokos
  • 5 g FiberHusk (malt psylliumskall)
  • litt salt
  • 1 egg (55 g)
  • 100 g KetoCal 2,5:1 LQ
  • 20 g rapsolje til stekingen

Smaker godt med 1 ss blåbær til.

Peanøttopping: Bland 5 g usøtet peanøttsmør med 2 g rapsolje og søtningsmiddel etter eget ønske.

Ratio 3:1.

Næringsinnhold: 760 kcal
Fett: 73 g
Protein: 14,9 g
Karbohydrat: 8,5 g

Halvparten av oppskriften + 1 ss blåbær + 2 ts peanøttopping gir:

Næringsinnhold: 430 kcal
Fett: 41 g
Protein: 8,5 g
Karbohydrat: 4,5 g


Oppdag flere oppskrifter med Ketocal

Velkommen til Nutricias kanal for dere som er interessert i eller allerede følger et ketogent kosthold. Her kan du finne mer informasjon om hva et ketogent kosthold er og lytte til andres historier om hvordan det har fungert for dem. Fremfor alt håper vi at du kan få inspirasjon og ideer til din egen matlaging fra våre oppskrifter og matlagingsvideoer.

Abonner på vår YouTube kanal