• Lavprotein
  • Lunsj
  • Middag

Minipai med grønnkål og soltørkede tomater (lavprotein)

Oppskriften gir 5 minipaier med lavt innhold av protein.

En porsjonspai gir ifølge oppskriften ca. 1,5 g protein og 75 mg fenylalanin.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.

 

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til paibunnen:

2,5 dl lavproteinmel (ca. 150 g)
1 krm urtesalt
¾ ts bakepulver
1 dl Loprofin PKU melk
50 g smør eller olje

Til paifyllet:

50 g frisk grønnkål (bare bladene, ta vekk stilken i midten)
0,5 dl strimlet soltørkede tomater i olje
1 fedd hvitløk
Olje til å steke i, f.eks god olivenolje
Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Start med paibunnen. Bland sammen de tørre igrediensene. Blir deigen for hard kan du tilsette litt med smør eller olje, blir den for løs, tilsetter du litt mer mel.Sett deigen til side.
  3. Del grønnkålbladene i biter. Fjern den harde stilken i midten. Del de soltørkede tomatene i strimler og hakk hvitløken.
  4. Varm olje i en stekepanne og stek først grønnkålen i noen minutter. Tilsett soltørket tomat og hvitløk og stek videre, rør av og til. Tilsett salt og pepper. Sett alt til side.
  5. Ta frem paideigen igjen og trykk den ut i smurte paiformer eller av teflon. Nå kan du velge å enten steke paibunnene ca. 3 minutter i ovnen før du fyller de, eller du kan fylle de med en gang.
  6. Fordel fyllet jevnt i paiformene. Fordel creme fraishe over og stek paiene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til paiene får litt farge. Server med litt pepper, noen granateplekjerner eller tyttebær på toppen.

 

 

Se hvordan du lager minipai med grønnkål

Velkommen til Nutricia’s YouTube kanal for deg som står på lavproteindiett. Her kan du finne velsmakende og inspirerende oppskrifter. Klikk på abonner for å holde deg oppdatert når nytt innhold legges ut.

Abonner!