Ingredienser:
2 porsjoner ris (valgfri sort)
1-2 kyllingfileter (1 stor eller 2 mindre)
1 ss smør eller flytende margarin
1 ½ ss dijonsennep
1 dl kremfløte
1 ss konsentrert kjøttkraft
1 ss soyasaus
½ ts sambal oelek
1 ts tørket estragon eller 1 ss fersk hakket estragon
2 dl Nutridrink Protein Vanilje
1 ss Maizena-jevning
salt
svart pepper
hakket bladpersille til pynt
Fremgangsmåte:
- Kok ris som anvist på pakningen.
- Skjær kyllingfileten i små biter eller strimler. Stek kyllingen gyllenbrun i matfett i noen minutter på hver side. Ha på salt og pepper. Bland i dijonsennep og stek ett minutt til.
- Hell i kremfløte, kraft, soyasaus, sambal oelek og estragon i stekepannen.
- La det småkoke i 5 minutter på svak varme.
- Rør i Nutridrink Protein vanilje og maizena-jevning og småkok videre på svak varme i ytterligere to minutter til alt tykner. NB! For sterk varme gjør sausen kornete.
- Server kyllinggryten med ris og salat. Pynt med hakket persille.
- Tips! I stedet for ris: Kok fersk tagliatelle/pasta og bland i estragonkyllingen og revet parmesanost.