• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Kanelboller (lavprotein)

Oppskrift på 16 kanelboller.

Hver kanelbolle inneholder 0,28 g protein og 12 mg phe (1/2 enhet).

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

Til deigen:

  • 75 g margarin
  • 2 ½ dl Loprofin drink LQ
  • 25 g fersk gjær. Du kan også bruke tørrgjær, men husk å regne over phe-innholdet
  • ½ ss psyllium husk
  • 1 ts Loprofin eggerstatning
  • ½ dl sukker
  • ½ ts salt
  • 7 dl (420 g) Loprofin Mix
  • 1 ts malt kardemomme
  • Perlesukker til pynt

Til fyllet:

  • 1 ss myk margarin
  • 2 ts kanel
  • 2 ss sukker

Til pensling:

  • 2 ts Loprofin eggerstatning
  • 3 ss Loprofin drink LQ

Slik gjør du:

  1. Smelt margarinen, bland inn melken og varm opp til ca. 37 grader
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Bland med mel, psyllium, eggerstatning og kardemomme og la det heve i 10 minutter.
  3. Tilsett sukker, salt og melblandingen litt etter litt.
  4. Elt deigen enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin, i minst 5 minutter. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
  5. Imens lager du fyllet ved å blande sammen alle ingrediensene
  6. Elt deigen igjen og legg den på kjøkkenbenken med litt mel under
  7. Kjevle den ut og fordel fyllet utover med en slikkepott
  8. Rull sammen deigen og del i 16 biter
  9. Legg hver bolle på et stekebrett med bakepapir eller i muffinsformer og la de heve under et kjøkkenhåndkle eller plast i 30 minutter.
  10. Varm ovnen til 250 grader
  11. Bland eggerstatning med Loprofin drink LQ og pensle bollene. Pynt med perlesukker.
  12. Stek kanelbollene midt i ovnen i 10 minutter

Kanelbollene kan fryses.