Kartlegg om kostholdet ditt er i samspill med kroppen med vår velværedagbok

Vekttap er en av de vanligste bivirkningene hos personer diagnostisert med kreft. Det er imidlertid viktigere enn noensinne å spise godt og opprettholde vekten. Enhver endring i vekten etter diagnosetidspunktet kan påvirke din medisindosering, eller til og med utsette behandlingen.

Noen ganger er det vanskelig å huske fra dag til dag hva du har spist eller hvordan du føler deg. For å hjelpe deg med å holde oversikten over gode dager, og ikke fullt så gode dager, prøv å føre dagbok. Ta den med på timeavtalen. Her kan du laste ned din velværedagbok (gratis)

Forberedelser til din helsesjekk

Dersom du sliter med å spise og drikke, har gått ufrivillig ned i vekt eller har bekymringer rundt kostholdet og hvilken rolle det spiller i behandlingen, snakk med helsepersonell. Selv om behandling av kreft bør være helhetlig og ta hensyn til alle dine individuelle behov, er det viktig å huske at du ikke trenger å vente til du blir spurt om kostholdet ditt. Du kan selv ta opp temaet mat og drikke i samtale med dine helsekontakter.

På denne siden kan du få tips til hva du kan forberede deg på før neste legetime, både hva du kan bli spurt om, og hva du kan ha litt ekstra fokus på i tiden før timeavtalen.