• PKU

Niçoise-salat med PKU GMPro Mix-In (lavprotein)

Klassik fransk salat som stammer fra Nice. Vi har laget den med poteter, bønner og sorte oliven. PKU GMPro Mix-In pulveret blandes inn i dressingen.

Oppskriften gir 4 porsjoner og inneholder 6,7 g protein og 269 mg phe (10,7 enheter). En porsjon gir 1,67 g protein og 67,25 mg phe (2,7 enheter). I tillegg inneholder en pose PKU GMPro Mix-in 18 mg phe.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.

PKU GMPro Mix-in kan blandes med ditt valg av mat og drikke. PKU GMPro-Mix-In er uten lukt og smak og vil ikke sette smak på retten.

Tips fra kokken: 

  • Dressingen kan lages og oppbevares i kjøleskapet i 4 dager
  • Du kan tilsette paprika og steke sammen med potetene
  • Hvis du ikke liker oliven, kan du erstatte dem med druer, agurk eller cherrytomater
  • Dressingen kan brukes som dip til løkringer, søtpotetfries eller som topping på en soppburger
  • Spis denne salaten varm eller lunken, som tilbehør eller som hovedrettsalat
  • Du kan tilsette litt lavprotein fetaost
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 150 g småpoteter
  • 75 g grønne bønner
  • 50 g sorte oliven
  • 2 små hjertesalater
  • 50 g majones med lavt innhold av protein
  • 2 ss Loprofin drink LQ
  • 1 liten bunt friske basilikumblader
  • 1 ts hvitløkspurè
  • 25 g olivenolje
  • Salt og pepper
  • Skall fra en sitron
  • En pose PKU GMPro Mix-in (eller den mengde som er anbefalt av helsepersonell). 1 pose gir 10 g proteinekvivalenter.

Slik gjør du:

  1. Varm stekovnen til 220 grader
  2. Del potetene i to, plasser de på et stekebrett med bakepapir, drypp over olivenolje og stek de i ovnen til de er gyldenbrune
  3. Lag dressingen ved å kutte opp basilikum, ha de i en liten bolle og tilsett hvitløkspurè, lavprotein majones, sitronskall og Loprofin drink LQ. Krydre med salt og pepper.
  4. Når dressingen er ferdig kan du røre inn PKU GMPro Mix-in pulveret.
  5. Damp de grønne bønnene til de er møre, men fortsatt litt sprø (med litt crunch). Når de er ferdige, legg de umiddelbart i en bolle med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og bevare den grønne fargen.
  6. Plasser blandene fra hjertesalaten på en tallerken og fyll de med de ovnsstekte potetene, de grønne bønnene og oliven. Drypp over dressingen.
Personer med kumelkallergi kan ikke innta en GMP-basert proteinerstatning.