• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Burgere med jackfrukt og squash (lavprotein)

Hjemmelagde burgere laget på jackfrukt og squash. Med hjemmelagde hamburgerbrød! Oppskriften gir 5 burger + brød.

Burgerne inneholder 5,6 g protein og 200 mg phe (8 enheter). En burger gir 1,12 g protein og 40 mg phe (1,6 enheter).

Burgerbrødene inneholder 2,83 g protein og 187 mg phe (7,5 enheter). 0,56 g protein og 37,4 mg phe (1,5 enhet).

En burger + brød gir 1,68 mg protein og 77,4 mg phe (3 enheter).

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du til 5 hamburgere:

  • 200 g butternut squash (også kjent som flaskegresskar)
  • 50 g sjampinjong
  • 200 g jackfruit (hermetiske)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts krydderurter (f.eks. provencekrydder)
  • 50 g Loprofin Mix (+ litt ekstra til utbaking)
  • 5 g psyllium husk

Slik gjør du:

  1. Del squashen i biter og kok til den er mør.
  2. Del sjampinjong og jackfrukt i små biter og stek dem i olje til de er møre. Avkjøles noe.
  3. Mos den kokte squashen i en skål og bland med jackfrukt-soppblandingen.
  4. Tilsett Loprofin mel og psyllium husk. Krydre med urtekrydder, salt og pepper. La blandingen hvile i 30 minutter.
  5. Del deigen i 5 deler (bruk litt mel på hendene), og form til burgere. Stek de i olje på middels varme. La dem steke lenge på den ene side, før du snur dem, så de ikke går i stykker.
  6. Server i lavprotein hamburgerbrød, med salat, løk og tomat eller det du foretrekker på en burger!

Dette trenger du til hamburgerbrødene:

  • Ingredienser:
  • 250 g Loprofin Mix (pluss litt ekstra til utbaking)
  • 25 g smør eller margarin
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 200 ml Loprofin drink LQ
  • 10 g fiber husk
  • ½ pakke gjær

Slik lager du disse:

  1. Varm Loprofin drink LQ til den blir lunken (ca. 37 °C).
  2. Tilsett fiberhusk, sukker, salt og gjær til melken og rør til gjæren er oppløst. La stå i ca. 10 minutter.
  3. Imens smuldrer du smøret inn i melet.
  4. Tilsett væsken til melblandingen og elt til en bløt deig. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
  5. Dryss litt mel på benken for at deigen ikke skal sette seg fast. Ta frem deigen og form de til boller/hamburgerbrød. La de heve videre til dobbel størrelse.
  6. Stekes ved 170 °C i 30–40 minutter, til hamburgerbrødene er gylne. Avkjøles på rist før servering.

Tips: Bank lett under brødene, er det en hul lyd er de ferdige.