• Ketogen diett og epilepsi
  • Lunsj
  • Middag

Pai med skinke, sjampinjong og urter

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som passer for deg.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt ratio for deg. Og husk å alltid veie alle ingrediensene nøye.

Tilberedningstid:

35 minutter (inkludert steketid på 10-15 min)

Antall:

Oppskriften gir en porsjon, en pai.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ratio
Paibunn 4.1  3.1  2.1 
Mandelmel g 12 8 6
Usaltet smør, smeltet g 6 6 6
KetoCal 4:1 nøytral pulver g 8 8 3
Hvetemel g 0 4 11
Olje g 5 5 5
Fyll
Hermetisk sjampinjong i skiver g  7 15 15
Creme fraiche (35 % fett) g  8 8 8
Kremost urter g 3 4 4
KetoCal 4:1 nøytral pulver g 8 8 8  
Olivenolje g 6 5 5
Usaltet smør, smeltet, g 5 4 4
Parmesanost g 1 1 2
Egg g 15 15 15
Kokt skinke i strimler g 5 5 5
Hakket gressløk g noen strå
Næringsinnhold
kcal 431 410 392
Fett 42,7 39,2 35,2
Karbohydrater g 1,7 4,3 9,1
Protein g 8,7 8,7 2

 

Slik gjør du:

Paibunn

  • Sett ovnen på 180 °C.
  • Ha mandelmelet (og hvetemelet, dersom dette er inkludert i din ratio) i en liten bolle og tilsett KetoCal pulver og det smeltede smøret. Bland sammen.
  • Tilsett olivenolje og litt vann og rør ingrediensene sammen til en deig. Legg deigen mellom to ark med bakepapir og kjevle den ut til en ikke for tynn, rund leiv (diameter ca. 8 cm).
  • Legg paibunnen i en liten terteform av silikon eller teflon. Prikk paibunnen med en gaffel.

Fyll

  • Bland sammen kremost, crème fraiche, KetoCal pulver, egg, olivenolje, smeltet smør, gressløk, parmesan, sjampinjong og skinke.
  • Hell blandingen over paibunnen.

Steking

  • Stekes i 10–15 minutter.