• Ketogen diett og epilepsi
  • Lunsj
  • Middag

Pai med skinke og sjampinjonger

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt ratio for deg. Og husk å alltid veie alle ingrediensene nøyaktig.

Tilberedningstid:

35 minutter (inkludert steketid på 10-15 min)

Antall:

Oppskriften gir en porsjon, en pai.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ratio
Paibunn 4.1  3.1  2.1 
Mandelmel g 12 8 6
Smeltet smør g 6 6 6
KetoCal 4:1 nøytral pulver g 8 8 7
Hvetemel g 0 4 9
Olivenolje 5 5 5
Fyll
Hermetisk sjampinjong g  7 12 28
Crème fraîche (35 % fett) g  10 10 10
Kremost urter g 6 13 4
KetoCal 4:1 nøytral pulver g 8 8 8  
Olivenolje 5 5 5
Smeltet smør, g 5 4 4
Parmesanost g 3 5 6
Vispet egg g 29 29 13
Kokt skinke i strimler g 5 5 6
Purre g 2 2 2
Næringsinnhold
kcal 431 445 406
Fett 42,7 52,9 36,2
Karbohydrater g 1,7 3,1 7,7
Protein g 8,7 10,7 10,6

Næringsinnholdet kan variere avhengig av hvilke produkter og råvarer du velger.

Paibunn

  • Sett ovnen på 180 °C.
  • Ha mandelmelet (og hvetemelet, dersom dette er inkludert i din ratio) i en liten bolle og tilsett KetoCal pulver og det smeltede smøret. Bland sammen.
  • Tilsett olivenolje og litt vann og rør ingrediensene sammen til en deig. Legg deigen mellom to ark med bakepapir og kjevle den ut til en ikke for tynn, rund leiv (diameter ca. 8 cm).
  • Legg paibunnen i en liten terteform av silikon eller teflon. Prikk paibunnen med en gaffel.

Fyll

  • Bland sammen kremost, crème fraîche, KetoCal pulver, egg, olivenolje, smeltet smør, gressløk, parmesan, sjampinjong og skinke.
  • Hell blandingen over paibunnen.

Steking

  • Stekes i 10–15 minutter.

Paien kan fryses.