Kumelkallergi

Kumelkallergi

Vårt immunsystem jobber hardt for å beskytte oss mot infeksjoner ved å angripe virus og bakterier som kan gjøre oss syke. En allergisk reaksjon på mat oppstår når kroppens immunforsvar ikke responderer optimalt på enkelte matvarer. Ved kumelkallergi overreagerer immunforsvaret på en eller flere «proteiner» i melken. Kumelkallergi er den vanligste matallergien blant små barn, og rammer 2-5% av alle barn(1). Symptomene er mange (f.eks diare, astma og eksem) og kan være stressende for både barn og deres familier (1).

 

Hypoallergene Morsmelkerstatninger

Amming sørger for at spedbarn får den beste næringen de trenger for å vokse og utvikle seg på en så sunn måte som mulig. Amming sies også å være en viktig faktor for å knytte et sterkere bånd mellom mor og barn.

Selv om amming er best for barn, også når de har kumelkallergi, kan noen barn, med kumelkallergi, som er svært følsomme, allikevel få allergiske reaksjoner gjennom brystmelken. Dette betyr ikke at de er allergiske mot brystmelk alene, men at de reagerer på de små mengdene kumelkproteiner som går fra morens kost til barnet via brystmelken. Moren kan, i konsultasjon med helsepersonell, gi barnet en såkalt «hypoallergen» erstatning hvis hun føler at det å fjerne melkeprodukter fra egen kost ikke er mulig.

Hypoallergene erstatninger finnes i to former: ekstensivt hydrolysert formula (eHF) og aminosyrebasert formula (AAF).

Har ditt barn fått diagnosen melkeallergi og fått forskrevet spesialernæring fra Nutricia via helsepersonell?

Les mer om våre spesialernæringer for bruk ved behandling av melkeallergi her.

Er du helsepersonell?

Les mer om våre produkter egnet for pasienter med kumelkallergi her.

Referanser

(1) DRAMCA. WAO Journal April 2010.