Pasienter & Pårørende

Denne siden er rettet mot diagnostiserte pasienter og deres pårørende som har fått forskrevet spesialernæring fra Nutricia via helsepersonell.

UNDERERNÆRING BLANT ELDRE

At underernæring kan ramme oss i velstående Norden høres kanskje litt rart ut. Men når et eldre menneske ikke orker å gå uten hjelp, når klær som tidligere satt bra begynner å henge, når man mangler appetitt og helst blir sittende – da kan det være at det er snakk om underernæring. Besøk vår nettside rettet mot aldersrelatert skrøpelighet for tips og råd om næringsbehov, trening og trivsel, oppskrifter mm.

Gå til nutridrink.no


Oppskrifter

Oppskriftene for deg som ikke får tilstrekkelig med næring gjennom ditt nåværende kosthold og som trenger inspirasjon til nye sunne matretter.

Se alle våre oppskrifter

Forsinket vekst & underernæring hos barn

Dårlig vekstutvikling kan være et problem hos barn som har en underliggende sykdom eller nedsatt funksjonsevne. Tilvekstproblemer kan skyldes dårlig næringsinntak i sykdomsperioden eller fordi næringsbehovet midlertidig har økt. Det kan også skyldes utilstrekkelig svelging, legemiddelbivirkninger eller av ukjent årsak. Uansett årsak er det nødvendig å få i seg tilstrekkelig med energi og næring for å kunne vokse. Når barnet ditt er sykt og har behov for litt ekstra energi, kan Fortini være til hjelp. Fortini næringsdrikker er for barn fra 1 år og fås i flere ulike smaker og varianter. Ved sykdom er Fortini en god måte å øke næringsinntaket på, slik at barnet raskere kan hente seg inn igjen.

MELKEALLERGI HOS BABYER OG SMÅBARN

Melkeallergi er den vanligste matallergien hos babyer og småbarn: 2–5 % av alle barn rammes av melkeallergi (1-3). Nettsiden kumelkallergi.no gir foreldre informasjon om melkeallergi, symptomer og hvordan du kan forberede deg til et evt. legebesøk. Du får også samlet informasjon og tips som kan bidra til å gjøre livet med melkeallergi så enkelt som mulig. Nutricia støtter WHOs retningslinjer om at morsmelk er den beste ernæringen for spedbarnet. Ta alltid kontakt med lege hvis du har mistanke om at barnet ditt har melkeallergi. Informasjonen på denne hjemmesiden erstatter ikke kontakt med helsevesenet.

Gå til kumelkallergi.no


Oppskrifter

Pepticate- og Neocate-produktene kan brukes som de er, men de kan også brukes som erstatning for melk ved matlaging og baking. Oppskriftene er ment som en inspirasjon som skal gjøre det enkelt å variere måltidene når barnet ditt har matallergi.

Se alle våre oppskrifter

SONDEMAT FOR VOKSNE OG BARN

altomsondemat.no

Nettside for voksne og barn som bruker sondemat. Siden gir besøkende informasjon, tips og råd om sondenæring. Vi jobber med vår nettside altsomsondemat.no og vil legge link til denne her når den er klar.

Har du vurdert å blande litt vanlig mat i Nutrini sondeernæring?

www.sondematforbarn.no har vi lagt ut oppskrifter på vanlig mat sammen med Nutrini (sondeernæring for barn). Nutrini sondeernæring med variasjon består av oppskrifter som er utarbeidet, vurdert og ernæringsmessig beregnet av en klinisk ernæringsfysiolog med lang erfaring innenfor området. Oppskriftene kommer også med instruksvideoer samt viktig informasjon og instruksjoner ved tilberedning. Se oppskrifter på Nutrini sondeernæring med variasjon

 

ENTERAL ERNÆRING

Nettside som gir informasjon om Flocare(R) pumpen, ernæringssett og sondeprodukter. Her vil man også få tilgang til informasjon og ressurser vedrørende spørsmål om enteral ernæring. Endre språk til norsk ved å klikke på “language” nederst på siden.

Gå til nutriciaflocare.com

Å LEVE MED PKU

På denne siden kan du som har PKU, og du som er foreldre til et barn med PKU, få informasjon, tips og oppskrifter. Her får du også informasjon om Nutricias proteinerstatninger, lavproteinvarer samt annet som Nutricia tilbyr.
Her finner du i tillegg informasjon om matlagingskurs og liknende.

Gå til levemedpku.no
Nutricia levemedpku.no

Metabolske sykdommer

Her kan du som har metabolske sykdommer, og du som er foreldre til et barn med metabolske sykdommer, finne nyttig informasjon.

LES MER HER

Nutricia temple tool

KETOGEN DIETT

Her kan du lære om ketogen diett for deg som er diagnostisert eller er foresatt til barn med legemiddelresistent epilepsi.

Du vil også finne tips og råd om ketogen diett, samt oppskriftshefter

LES MER HER

Nutricia ketogen diett

Nyheter

Levemedpku.no

Nutricia har gleden av å introdusere en ny nettside for de med PKU eller du som foreldre til barn med PKU

Les mer

Behandling skal ikke være en smakssak

Opptil 70% av kreftpasienter opplever smaksforandringer under behandling. (1) Dette kan ha en negativ påvirkning på ernæringsstatus og føre til vekttap. (2)

Les mer

Bestill materiell og hjelpemidler

Vi ønsker å være tilstede for deg og tilbyr oss derfor å sende materiell og hjelpemidler hjem til deg

Les mer