NutriAction

8 november 2017

NutriAction

Denne artikkelen er kun for helsepersonell

Underernæring i helse- og omsorgstjenesten, foredrag og berikningskurs.

Det er rapportert høy forekomst av underernæring i Norge (1). Studier viser at årsaken til dette er mangel på ernæringskunnskap blant helsepersonell (2). Nutricia holder derfor kurs om forebygging- og behandling av underernæring på sykehus, sykehjem, hjemmetjeneste og til høyskolestudenter. Målet er å øke ernæringskompetansen til helsepersonell slik at flere pasienter i ernæringsmessig risiko blir oppdaget og mottar riktig ernæringsbehandling.

 

 



Del artikkel

Kurset er todelt, med en undervisningsdel og en matlagningsdel. Kurset kan velges som en heldagsarrangement, eller komprimert som et lunsjforedrag. Det er også mulig å velge undervisningsdelen alene.

Del 1: Undervisning

  • Forekomst, årsak og konsekvenser
  • Helsedirektoratets retningslinjer
  • Risikovurdering for underernæring
  • Ernæringsbehandling
  • Spisedøgnet
  • Berikning
  • Næringsdrikker

Del 2 Berikningskurs

  • Energi- og proteinberikning av ulike retter
  • Enkle og raske oppskrifter
  • Serveringstips
  • Sammenligning av næringsinnhold før og etter berikning

Ønsker du å delta på et av våre NutriAction kurs?

Hold deg oppdatert på våre fremtidige events på Academia Events siden eller ta kontakt med oss for mer informasjon.

Carine Olaussen

Specialized Nutritional Advisor, MSc Clinical Nutrition

carine.olaussen@nutricia.com99 15 44 59

Referanser

1 Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring. Helsedirektoratet. 2009

2 Mowe M, Bosaeus I, Rasmussen HH et al. Insufficient nutritional knowledge among healthcareworkers? Clin Nutr 2008; 27:192-202.