Skip to Navigation

Historikk

About Nutricia - History

Nutricia er stolte av å forvalte en arv som strekker seg mer enn 100 år bakover i tid. Selskapet ble grunnlagt i byen Zoetermeer i Nederland og var opprinnelig spesialisert innen produkter for spedbarn. Det ble produsert laboratoriesyntetisert morsmelk som skulle oppfylle ernæringsbehovene hos ulike spedbarn. I 1905 inntok imidlertid Nutricia en foregangsrolle ved å utvikle næringsmidler til spesielle medisinske formål som sukkerredusert melk for diabetespasienter og jodberiket melk for personer som led av struma.

I moderne tid har Nutricia fokusert sterkere på utviklingen av forskningsbaserte ernæringsprodukter. I 1946 åpnet vi vår første selveide forskningsavdeling i selskapets laboratorier. Det ble i 1950 ansatt ernæringsfysiologer som skulle gi medisinsk informasjon til leger, sykepleiere og annet helsepersonell. Forskningsmessige fremskritt på 1960-tallet resulterte i utviklingen av spesialiserte ernæringsprodukter for sykehus og lanseringen av Nutri 2000 – et ernæringsmessig komplett næringsmiddel for kronisk syke med alvorlige spiseproblemer.

På 1990-tallet kjøpte Nutricia de høyt spesialiserte selskapene SHS International (Storbritannina) og Milupa (Tyskland) og skaffet seg dermed ny ekspertise på områder som arvelige metabolske sykdommer og alvorlig kumelkallergi. Med det britiske barnematmerket Cow & Gate ble disse virksomhetene slått sammen i selskapet Numico. Da Numico så ble kjøpt opp av Danone i 2007, ble Numicos virksomhet kanalisert inn i to hurtigvoksende divisjoner – Danone Baby Nutrition og Nutricia Advanced Medical Nutrition. Vi i Nutricia er stolte over å representere Danones høyest spesialiserte forskningsbaserte divisjon, fokusert på helsetjenester og ernæringsmessig hjelp til pasienter og deres omsorgsytere overalt hvor de måtte befinne seg.